Ville icke du att en sannerligen pratade med de forsavit ligga med nar du varenda juveni?

Det finns en satt att tilltala unga killar forsavitt sex, som ej endast koper ifall anatomi sam konssjukdomar, inte me forsavitt vordnad, skriver Tanvir Mansur.

Nagon sasom kunde leda dig, som psykisk holl dig inom handen nar ni hade goka forut forsta gangen.

Sta jag hade det varit vart kopiost forsavitt mi hade haft en saso kunde ge besked villig fragor samt fortydliga prylar pa en pedagogiskt metod. Vanligtvis ar det odla att vuxna inneha tufft att kackla ifall ligga med. Det ar saso att do tvart blir nervosa nar fragorna kommer op, samt icke kanner til baksida av underben do skal ge besked.

Och forsavitt det promenera att oka definitionen bruten det begreppet kommer ytterligar hoppa pa taget

Mig befinner sig ett emblematisk san individ. Foljaktligen blev mig frejdig nar jag sag att det inneha kommit ut en pur versio fran boken vordna – nago sexbok sta killar.

Forfattaren, Inti Chavez Perez, hade arbetat saso reporte i manga ar nar han fick opp ett intresse for fragor sexualitet och maskulinitet. Han blev eldsja inom RFSU samt borjade jobba tillsamman ligga med- och samlevnadsundervisning gallande skolor.

Boken befinner sig en utfall av samtalen han hade nedanfor saken da tiden. Hur sa killarna namn styrde utformningen av boken. Varje avsnit skanke om Lettian kvinnor foredome gallande prylar som killar ager sagt, alternativ fragat om. Men den slanger ocksa in nodvandig statistik och forskning.

Den forsta utgavan ager allareda anvants kungen skolor, socialtjanster och SIS-hem stav brottsdomda ungdomar. Nu inneha saken dar uppdaterats sam ges ut kungen tolv olika tungoma darfor att spridas internationellt.

Det ar nagon flegmatisk samt pedagogisk reseledare for att kommunicera forsavit kuttra sju, andock ocksa ifall rattighete sam homofobi. Chavez Perez tar upp banka baver tillsammans tjejer sam tillsamman killar.

Dartill finns det manga forestallningar forsavitt goka

Saken da utspelar likasa ifall underben love befinner sig och kan existera, alternativt varfor det befinner sig betydelsefullt att kommunicera forsavitt tryta emotione. Det ar som att hava ett storebror saso snacka tillsammans en.

All fragor som ett juvenil frank kan spana sig fraga finns det svar pa ino boken. Fran »spelar storleken flygplansrullning?« till »hur gor mi forsta gangen?«.

Men saken da forklarar nej icke hurda karl »flossar«. I samt sta sig antar sjalv ick att marklig ungdomar vill utbilda sig forsavit nago danstrend sasom slutade vara folklig inom somras. Aven om mig jag annu flossar for att imponera gallande manniskor.

Nar killar befinner sig malgruppen, sa behover n utga a deras erfarenheter gallande ett tungomal som dom fattar. Saledes kan foremal sasom kan finnas till sjalvklarheter stav flertal vuxna, tarva forklaras hejdlost grundlaggande.

Sam det ar det saso ar sa tacksamt tillsamman boken. Det finns e fason att prata med unga killar ifall banka baver, sasom icke enkom koper ifall anatomi sam konssjukdomar.

Endast odla sent sasom i mars inom ar slapptes nagon oversatt skrift a USA saso sprider faktafel forsavit modomshinnan. Pa grund av ar det viktigt att saken da har myten krossas, sam att hansyn sprids pa ytterligar sprak an svenska.

Framforallt gillar jag approachen saso Chavez Perez har. Att det utspela om vordna. Han skriver »Om man vill existera finemang ino lov och kuttra sju tvingas karl samt finnas till hovlig. […] ifall kar vill finnas vordsa racker det mycket med att handlagga andra saso man jag vill bliva behandlad. Men nar det kommer at flicko ar det en aning speciellt. Ehuru vi lever inom en by darbort flicko saso falang inneha mindre makt, befinner si det samt vanligare att tjejer moter respektloshet.«

Darnast skanker han flera pro villig hurdan kvinns har blivit behandlade itu killar ino kluster. Bland annat hurda normal tafsning ar inom skolan och att flicko blir kallade slampor.

Det har ar valdigt hogt iq. Sjalv antar att dom flesta personer vill se sig sjalva saso nagon saso visar hansyn.

Sta mannisko saso befinner si respektfulla blir villig resli sikt mer lyckade ino karlek och sex. Sam vi tillats ett battre klimat ino samhallet forsavit vi ocksa ar det.

Folj Dagens Arena villi Facebook och Twitter, sam abonnera villig vart nyhetsbrev darfor at ta fraktion granskande journalistik, nyheter, mening sam fordjupning.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir